Καλώς Ήλθατε!

Ο τίτλος αυτού του ιστολογίου είναι επίτηδες διαλεγμένος! Ξέρω πως ακούγεται σαν ‘’Η οδύσσεια ενός ξενιτεμένου’’! Αλλά η πρόθεση μου είναι διαφορετική, από τον προφανώς σατυρικό χαρακτήρα του. Εδώ πρόκειται να δημοσιευθούν διάφορες σκέψεις μου, που δημοσίευσα σχετικά με τα γεγονότα από την 25η Μαΐου και μετά, σε διάφορες ηλεκτρονικές σελίδες.

Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2015

Podemos: Οι δανειστές δημιουργούν μια κατάσταση αφόρητη για την Ελλάδα

Το ισπανικό κόμμα της ριζοσπαστικής Aριστεράς, Podemos ανακοίνωσε σήμερα πως οι δανειστές "δημιουργούν μια κατάσταση αφόρητη" για την Ελλάδα, διαβεβαιώνοντας πως το κόμμα δεν θα κάνει "τίποτε που να θέτει σε κίνδυνο τη χώρα", αν έρθει στην εξουσία.
"Το Podemos ενδέχεται να αποτελεί σε μερικούς μήνες μέρος των θεσμών και της κυβέρνησης και δεν θα κάνουμε τίποτε που να θέτει σε κίνδυνο τη χώρα", διαβεβαίωσε ο Νάτσο Αλβαρεθ, υπεύθυνος του κόμματος για τα οικονομικά θέματα.
Το Podemos είχε άλλοτε εξετάσει το ενδεχόμενο να απαιτήσει μια επαναδιαπραγμάτευση του ισπανικού χρέους σε περίπτωση ανόδου του στην εξουσία, πριν μετριάσει το λόγο του και ο αρχηγός του, ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, διευκρινίσει ότι το ζήτημα αυτό θα εξαρτηθεί από το επίπεδο της ανάπτυξης και της απασχόλησης στην Ισπανία.
Μολονότι η αναδιάρθρωση των χρεών των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αποτελεί "προτεραιότητα" για το Podemos, σε ό,τι αφορά το δημόσιο χρέος "είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε προς μια διαδικασία αμοιβαιοποίησης των ευρωπαϊκών δημόσιων χρεών", συνέχισε ο Νάτσο Άλβαρεθ.
Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Podemos υπερασπίζεται από την αρχή της κρίσης τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και κατηγορεί τους πιστωτές της Ελλάδας (ΕΚΤ, ΔΝΤ, ΕΕ) για "εκβιασμό". "Δημιουργούμε μια κατάσταση αφόρητη" για την Ελλάδα", τόνισε σήμερα ο Νάτσο Άλβαρεθ.
Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου