Καλώς Ήλθατε!

Ο τίτλος αυτού του ιστολογίου είναι επίτηδες διαλεγμένος! Ξέρω πως ακούγεται σαν ‘’Η οδύσσεια ενός ξενιτεμένου’’! Αλλά η πρόθεση μου είναι διαφορετική, από τον προφανώς σατυρικό χαρακτήρα του. Εδώ πρόκειται να δημοσιευθούν διάφορες σκέψεις μου, που δημοσίευσα σχετικά με τα γεγονότα από την 25η Μαΐου και μετά, σε διάφορες ηλεκτρονικές σελίδες.

Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2015

Επιστολή Τσίπρα στους δανειστές (pdf)

Επιστολή Τσίπρα στους δανειστές (pdf)

Δισέλιδη επιστολή απέστειλε ο πρωθυπουργός προς τους επικεφαλής της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σύμφωνα με την οποία κάνει δεκτές τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις, εξαιρώντας το ΦΠΑ στα νησιά.

Επίσης, προωθούνται οι αλλαγές στο ασφαλιστικό, σχετικά με τις πρόωρες συντάξεις, αλλά και για το ΕΚΑΣ, με την ελληνική πλευρά να προτείνει την κατάργησή του από το 2019.
Η ελληνική κυβέρνηση απέστειλε χθες στους θεσμούς νέα πρόταση που συνοδευόταν από επιστολή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η Ελληνική Κυβέρνηση αποδέχτηκε πλήρως την πρόταση των θεσμών δεν ευσταθούν.
Η νέα πρόταση της Ελληνικής Κυβέρνησης ζητά μια νέα συμφωνία που θα ρυθμίζει τα ζητήματα χρηματοδότησης μέσω του ESM , ώστε να καταστεί  βιώσιμο  το χρέος καθώς και να δοθεί έμφαση στην αναπτυξιακή προοπτική.
Συγκεκριμένα, με τη νέα πρόταση της Ελληνικής Κυβέρνησης:
-        Διατηρείται ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά.
-        Αναστέλλεται η εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος.
-        Το νέο πλαίσιο για τις εργασιακές σχέσεις θα ψηφιστεί το φθινόπωρο του 2015.
-        Δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα της εργαλειοθήκης ΟΟΣΑ για το γάλα, τα φαρμακεία, το ψωμί και τις Κυριακές.
-        Δεν θα προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.
Σειρά μέτρων που προτείνουν οι θεσμοί δεν θα εφαρμοστούν άμεσα αλλά σταδιακά, ώστε η κυβέρνηση να βρει ισοδύναμα μέτρα για την αντικατάστασή τους.
Ο Ζαν-Κλωντ Γιουνκέρ δήλωσε -μετά από τις επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το ελληνικό ζήτημα- πως βρίσκεται σε διαρκή επαφή τόσο με την ελληνική κυβέρνηση όσο και με άλλες κυβερνήσεις ευρωπαϊκών κρατών.

Πηγή:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου