Καλώς Ήλθατε!

Ο τίτλος αυτού του ιστολογίου είναι επίτηδες διαλεγμένος! Ξέρω πως ακούγεται σαν ‘’Η οδύσσεια ενός ξενιτεμένου’’! Αλλά η πρόθεση μου είναι διαφορετική, από τον προφανώς σατυρικό χαρακτήρα του. Εδώ πρόκειται να δημοσιευθούν διάφορες σκέψεις μου, που δημοσίευσα σχετικά με τα γεγονότα από την 25η Μαΐου και μετά, σε διάφορες ηλεκτρονικές σελίδες.

Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015

Ευρωπαίοι πολίτες συλλέγουν υπογραφές online για… Germanexit!

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις για την Ελλάδα και τα όσα διαδραματίστηκαν στη Σύνοδο Κορυφής, αυξάνονται οι αντιδράσεις στην  Ευρώπη κατά της Γερμανίας.
 Είναι χαρακτηριστικό ότι Γαλλόφωνοι Ευρωπαίοι έχουν δημιουργήσει ένα διαδικτυακό ψήφισμα στο οποίο συλλέγουν υπογραφές για την έξοδο της Γερμανίας από την Ευρωζώνη.
Στην σελίδα γίνεται αναφορά για τους λόγους που τους οδήγησαν σε αυτή την κίνηση και τονίζουν μεταξύ άλλων: «Αυτή την Κυριακή, 12 του Ιουλίου 2015 υπό την πίεση των Γερμανών , το Eurogroup κάλεσε την επιστροφή των " οργάνων " ( η τρόικα που σχηματίζεται από το ΔΝΤ , ΕΕ και ΕΚΤ ) στην Αθήνα και ζήτησε μια ορισμένη παράδοση της εθνικής κυριαρχίας για να διευκολυνθεί η παρακολούθηση των εργασιών των διεθνών θεσμών και το δικαίωμα να επιθεωρούν ιδρύματα στην διαδικασία ρυθμιστικών έργων. Έτσι από τη γερμανική κυβέρνηση , η Ελλάδα θα είναι ότι μια μικρή γερμανική αποικία».
Επίσης απευθύνουν κάλεσμα στους Ευρωπαίους πολίτες:
 «Εμείς οι Ευρωπαίοι όλων των γενεών καλούμε για διακοπή της καταστροφικής πορείας προς τα εμπρός. Το μέλλον των 500 εκατομμυρίων Ευρωπαίων δεν μπορεί να ληφθεί ενώ είναι όμηροι από επικίνδυνα δόγματα της γερμανικής κυβέρνησης που θέλει οπωσδήποτε να ταπεινώσει την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό για να τιμωρηθούν επειδή δεν ψήφισε όπως οι Γερμανοί θα ήθελαν .

Πρέπει να αρνηθούμε απειλές, όπως αυτές που εκφράστηκαν από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής του Σαββάτου : " Σήμερα δύο λύσεις υπάρχουν για την Γερμανίδα Καγκελάριο και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να παραιτηθούν ........ με την Γερμανία έξω από το κοινό νόμισμα .
Χωρίς Germanophobia , για να δείξουμε στην Άνγκελα Μέρκελ ότι η Ευρώπη είναι ενωμένη !»


Μέχρι πριν από λίγο είχαν μαζευτεί 7.815 υπογραφές.


Πηγή:

Υπογραφές στην παρακάτω ιστοσελίδα


Ορίστε και το μήνυμα που έστειλα:
Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, τους ανθρώπους που πήραν αυτή την πρωτοβουλία! Είμαι ένας ακόμη Έλληνας πολίτης, που τα τελευταία 5 χρόνια, προσπαθεί να ανεχθεί, αυτή την τόσο δύσκολη κατάσταση. Πλέον η υπομονή μας εδώ στην Ελλάδα έχει εξαντληθεί, οι φτωχοί ολοένα γίνονται περισσότεροι, όπως και οι άστεγοι! Τα συσσίτια και η βοήθεια των άπορων ανθρώπων, είναι ένα πλέον καθημερινό δυσάρεστο φαινόμενο, όπως και τα καταθλιπτικά επεισόδια, και ο δικαιολογημένος εκνευρισμός, προβλήματα που με το επερχόμενο νέο μνημόνιο, τείνουν να διογκωθούν παρά να περιοριστούν! Ο λαός μου που στην πλειοψηφία του, και παρά τον εκφοβισμό και την προπαγάνδα των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ψήφισε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, είναι φανερό πλέον πως εξαπατάται από όλο σχεδόν το πολιτικό σύστημα! Η Δημοκρατία είναι πλέον στα χέρια των τραπεζών, που δεν δείχνουν κανένα σεβασμό στην ηχηρή αυτή απόφαση του λαού, που θα συνεχίσει να υποφέρει! Δεν έχω τίποτα με τους Γερμανούς πολίτες, παρά μόνο με τους πολιτικούς τους! Θα ήθελα να δω μια Ευρώπη φιλειρηνική, και όχι πολεμόχαρη, εξαιτίας των λίγων υπεύθυνων πολιτικών, που στήνουν στον τοίχο ολόκληρους λαούς, εξαιτίας της βαρβαρότητας του καπιταλιστικού, παγκόσμιου πλέον, οικονομικού συστήματος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου