Καλώς Ήλθατε!

Ο τίτλος αυτού του ιστολογίου είναι επίτηδες διαλεγμένος! Ξέρω πως ακούγεται σαν ‘’Η οδύσσεια ενός ξενιτεμένου’’! Αλλά η πρόθεση μου είναι διαφορετική, από τον προφανώς σατυρικό χαρακτήρα του. Εδώ πρόκειται να δημοσιευθούν διάφορες σκέψεις μου, που δημοσίευσα σχετικά με τα γεγονότα από την 25η Μαΐου και μετά, σε διάφορες ηλεκτρονικές σελίδες.

Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2015

Οι πολίτες λένε ΟΧΙ

8.000 νεκροί, 3.500.000 φτωχοί, 1.500,000 άνεργοι, 500.000 λουκέτα, 200.000 νέοι στην μετανάστευση....από την λιτότητα και την βαρβαρότητα. Και δεν τους έφτασε, θέλουν κι άλλο αίμα.
Εμπρός λοιπόν οι ''μένουμε Ευρώπη", παίξτε ένα παιχνίδι, ποντάρετε στο στοίχημα:κάθε πόσα ναι και ένας καινούργιος νεκρός, πόσα ναι για ένα νέο φτωχό, έναν νέο άνεργο,ένα καινούργιο λουκέτο, ένα ακόμα σπλάχνο μας στην ξενιτειά.
Α, ξέχασα να σας πω, σ'αυτό το παιχνίδι μετέχετε κι εσείς στους υποψηφίους.....Τι δεν σας το είπανε τα κανάλια? Α τι κρίμα, αλλά τι πειράζει , εσείς μένετε Ευρώπη.
Περικλής

Δεν ξέρω να σου πω τι θα γίνει ακριβώς την άλλη μέρα ενός ΟΧΙ Αδερφέ
Ξέρω όμως τί θα γίνει ακριβώς την άλλη μέρα ενός ΝΑΙ και αυτό θα στο πω
Aυτό μπορώ να στο πω με σιγουριά.
Η κυβέρνηση της αριστεράς, θα υπογράψει εν λευκώ ένα νέο μνημόνιο με τους όρους που θα υποβάλουν, οι (θεσμοί)
Η κυβέρνηση της Αριστεράς θα παραιτηθεί αμέσως μόλις υπογραφεί, η συμφωνία με τους (θεσμούς)
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προκηρύξει εκλογές ή θα σχηματιστεί μια κυβέρνηση, από τα κόμματα των (θεσμών) τα (θεσμικά)
Και η ζωή θα κυλήσει από εδώ και πέρα κατά πως επιλέξαμε..
Τι όμως επιλέξαμε
Επιλέξαμε να μας κυβερνούν ξένα κέντρα οι (θεσμοί)
Επιλέξαμε την παράδοση της χώρας στην εξουσία των (θεσμών)
Επιλέξαμε εθελόδουλους δοτούς κυβερνήτες, που θα μας τους επιβάλουν οι (θεσμοί)
Επιλέξαμε οι (κυβερνήτες μας, να μην έχουν ούτε την εξουσία ή την αρμοδιότητα ενός δημάρχου), αλλά να είναι πιόνια των (θεσμών)
Επιλέξαμε μια Ελλάδα που δεν θα έχει καν τα προνόμια μιας πόλης Γερμανικής αλλά μια Ελλάδα αποικία χρέους των (θεσμών)
Επιλέξαμε μια Ελλάδα σκλαβωμένη και θα την έχουμε παραδώσει εμείς στους κατακτητές ή (θεσμούς)
Τι σημαίνει όμως αυτό
Η ανεργία θα μεγαλώνει και να περισσεύουν οι Έλληνες στον τόπο τους, όσοι είναι τυχεροί θα δουλεύουν στις χώρες των (θεσμών), πολίτες δεύτερης κατηγορίας και εκεί
Η θάλασσες η γη μας ο ορυκτός και φυσικός μας πλούτος, ότι έχουμε και ότι πρόκειται να αποκτήσουμε, θα ανήκουν στους (θεσμούς)
Θα δουλεύουμε με 300 ευρώ τον μήνα όλοι, για τους (θεσμούς)
Τα νοσοκομεία μας, τα σχολεία μας και ότι άλλο θεωρείτε κοινωνική παροχή και χρειάζεται στον άνθρωπο για να ζήσει, θα είναι υπό τον έλεγχο και την καλή θέληση των (θεσμών)
Θα είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας, στον τόπο μας κουμάντο θα κάνουν οι (θεσμοί)
Αν αυτήν την Ελλάδα θες για εσένα και τα παιδιά σου Αδερφέ, πήγαινε με το χέρι στην καρδιά και ψήφισε το ΝΑΙ που σου προτείνουν, εθελόδουλοι και πουλημένοι πολιτικοί
Για το τι θα γίνει αν επιλέξεις το ΟΧΙ όπως σου είπα, δεν είμαι σίγουρος να μπορώ να στο περιγράψω με τόση ακρίβεια.. θα βαδίσουμε σε καινούρια απάτητα μονοπάτια, αλλά θα έχουμε όλο το ρίσκο που έχουν όλοι οι ελεύθεροι άνθρωποι.
Οι σκλάβοι δεν έχουν κάτι να ρισκάρουν
Πιστεύω όμως ότι θα το παλέψουμε, όπως το παλέψαμε πάντα στην ιστορία μας σαν Έθνος. Είμαστε λαός έξυπνος, αξιοπρεπής και πεισματάρης, απόγονοι ένδοξου λαού με μεγάλη ιστορία και για την δημοκρατία και για την λευτεριά.
Τώρα όπου υπάρχει η λέξη (θεσμοί), μπορείς να βάλεις ότι θέλεις… Πέρσης Τούρκος Γερμανός…

Και καλό βόλι…
Μιχαήλ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου