Καλώς Ήλθατε!

Ο τίτλος αυτού του ιστολογίου είναι επίτηδες διαλεγμένος! Ξέρω πως ακούγεται σαν ‘’Η οδύσσεια ενός ξενιτεμένου’’! Αλλά η πρόθεση μου είναι διαφορετική, από τον προφανώς σατυρικό χαρακτήρα του. Εδώ πρόκειται να δημοσιευθούν διάφορες σκέψεις μου, που δημοσίευσα σχετικά με τα γεγονότα από την 25η Μαΐου και μετά, σε διάφορες ηλεκτρονικές σελίδες.

Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2015

Μέρκελ: Καμιά συζήτηση πριν το δημοψήφισμα

Το μέλλον της Ευρώπης δεν μπορούμε να το παίξουμε στα ζάρια, λάβαμε το αίτημα του Αλ.Τσίπρα για νέο πρόγραμμα, αλλά κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συζητηθεί χωρίς να αποφασίσει η γερμανική βουλή, δήλωσε 
Μέρκελ: Καμιά συζήτηση πριν το δημοψήφισμα

Τελευταία ενημέρωση 01/07/2015, 14:30 

Καμία συζήτηση για νέο πρόγραμμα με την Ελλάδα, πριν από το δημοψήφισμα, διεμήνυσε η Καγκελάριος Μέρκελ σε ομιλία της προς τους Γερμανούς βουλευτές. 


Χθες το βράδυ λάβαμε αίτημα από τον Αλέξη Τσίπρα για νέο πρόγραμμα, είπε η κυρία Μέρκελ αλλά δεν μπορούμε να πάρουμε καμία απόφαση πριν αποφασίσει σχετικά η γερμανική Βουλή. 

Ένας καλός Ευρωπαίος είναι εκείνος που σέβεται τις συνθήκες και το δίκαιο και βοηθά στην σταθερότητα της Ευρωζώνης, είπε η καγκελάριος της Γερμανίας καταχειροκροτούμενη από τους βουλευτές. 

Θέλουμε μία ένωση σταθερότητας και ευημερία, υπογράμμισε η κυρία Μέρκελ εξηγώντας ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει χωρίς σεβασμό στους κανόνες. 

«Το θέμα είναι αυτό και όχι αν υπάρχει μια διαφορά μερικών εκατομμυρίων», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος και επανέλαβε ότι τα θέματα όλα μπορούν να εξεταστούν μετά την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, ώστε να εξετάσουμε αν υπάρχει περιθώριο συμβιβασμού. 

«Το μέλλον της Ευρώπης δεν μπορούμε να το παίξουμε στα ζάρια» ήταν ο βαρύς υπαινιγμός της κυρίας Μέρκελ για τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου