Καλώς Ήλθατε!

Ο τίτλος αυτού του ιστολογίου είναι επίτηδες διαλεγμένος! Ξέρω πως ακούγεται σαν ‘’Η οδύσσεια ενός ξενιτεμένου’’! Αλλά η πρόθεση μου είναι διαφορετική, από τον προφανώς σατυρικό χαρακτήρα του. Εδώ πρόκειται να δημοσιευθούν διάφορες σκέψεις μου, που δημοσίευσα σχετικά με τα γεγονότα από την 25η Μαΐου και μετά, σε διάφορες ηλεκτρονικές σελίδες.

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015

Δυναμική παρέμβαση των ΗΠΑ για Ελλάδα

Λιου: Πρέπει να μπει στο τραπέζι και το ζήτημα του χρέους 
Τελευταία ενημέρωση 28/06/2015, 21:45 
Παρέμβαση των ΗΠΑ για το θέμα της Ελλάδας μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με το λουκέτο στις τράπεζες και την επιβολή capital controls. Ο Αμερικανός υπουργός των Οικονομικών, Τζακ Λιου τηλεφώνησε στην επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, αλλά και τους ομολόγους του σε Γερμανία και Γαλλία, Β. Σόιμπλε και Μ. Σαπέν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που διέθεσε το αμερικανικό υπουργείο σε Αμερικανούς δημοσιογράφους, ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ ζήτησε να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης στο ελληνικό ζήτημα. Μάλιστα έβαλε στο τραπέζι το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ενόψει του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τόνισε την ανάγκη των απαραίτητων κινήσεων που θα διασφαλίσουν την οικονομική και δημοσιονομική σταθερότητα στην Ελλάδα μέχρι τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Ο κ. Λιου υπογράμμισε στους αξιωματούχους ότι η λύση θα πρέπει να είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας, της Ευρώπης αλλά και της παγκόσμιας οικονομίας.

Ενώ επανέλαβε πως θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και τις διαπραγματεύσεις των ερχόμενων ημερών. 

Πηγή:
http://www.sport-fm.gr/article/dunamiki-parembasi-twn-ipa-gia-ellada/3094741


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου